Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente

Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente

4.8 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di torrone bianco, a pezzi
    120 g
  • uova (circa 60 g l'una)
    4
  • di zucchero
    100 g
  • di liquore all'amaretto
    20 g
  • di mascarpone
    500 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di pandoro a fette
    80 g
Salsa al cioccolato
  • di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
    250 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 798.9 kcal / 3342.4 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 28.6 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...