Wersje kompatybilne
Praline di frutta secca al cioccolato, cocco e pistacchio (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di biscotti secchi al cacao, sbriciolati
- 150 g di uvetta
- 18 datteri denocciolati
- 240 g di fichi secchi
- 6 cucchiai di granella di nocciole tostate
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 6 cucchiai di pistacchi tritati
- 50 g di cocco disidratato grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Croccante di frutta secca e banane
1h
Crema di zucchine (Bimby Friend)
35 Min
Dolcetti di mandorle e cioccolato
50 Min
Biscottini ricoperti al cioccolato (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pane alla soia
3 Std. 10 Min
Crostata Arlecchino
55 min
Biscotti mandorle e arancia
2 Std. 20 Min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Bevanda di cocco
20p
Torta carote e cocco
2h 30min
Cookies alle noci e gocce di cioccolato
40p