Wersje kompatybilne
Praline di frutta secca al cioccolato, cocco e pistacchio (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di biscotti secchi al cacao, sbriciolati
- 150 g di uvetta
- 18 datteri denocciolati
- 240 g di fichi secchi
- 6 cucchiai di granella di nocciole tostate
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 6 cucchiai di pistacchi tritati
- 50 g di cocco disidratato grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandorle al cioccolato
3h 35min
Ciambella paradiso cioccolato bianco e lamponi
2 Std.
Biscotto gelato panna e cioccolato
3h 30min
Torta di semola mandorle e miele
1sa 15 dk
Gelato biscotto al caffè
20h
Granita al té verde
10h 20 min
Torta gelato cocco e lamponi (vegan)
5 godz. 30 min
Torta di ciliegie
1sa 30 dk
Panini con tortini alle noci e alle patate dolci
2 Std.
Cestini di crema al caffè
4 Std.
Torta al cocco (vegan)
55min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min