Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 1075 g di acqua
- 25 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 90 g di farina tipo 00
- 2 uova
Crema
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di piselli surgelati
- 100 g di acqua
- 200 g di ricotta fresca, scolata
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35 Min
Mousse ricotta alle erbe e miele
10min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1小时 20 分钟
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2h
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 Min
Mousse lime e menta
2 godz. 30 min
Colomba salata vegetariana
1 Std.
Zucchette di frolla salata con crema di zucca
2h
Crema al Parmigiano Reggiano
10min
Alberello salato
2 Std. 10 Min
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 Std. 25 Min
Crema Bimby ® al limone
45 Min