Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 50 g de beurre, coupé en petits dés, et 20 g pour le moule
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 1 c. à soupe de sel
- 20 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de graines variées décortiquées (courge, tournesol, pignons de pin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pains au maïs
3h 20min
Pain au yaourt
1h 50min
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain complet
5h
Pain de mie
3h 20min
Pain aux fruits secs
3u. 45min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet rapide
1u. 20min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain aux graines
5h