Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Bergkäse mild (z.B. Stilfser), in Stücken200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Kochen500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (1 cm)250 g
-
Salz2 ½ TL
-
Frühlingszwiebeln in Stücken (2 cm)1 Bund
-
Öl1 EL
-
Eier (Kl. M)3
-
Milch160 g
-
Bärlauch grob geschnitten80 g
-
Mehl250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
29 g
Kalorie
2452 kJ /
586 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bärlauch-Risotto
35min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10min
Bärlauch-Schupfnudeln
1h 20min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1h 40min
Bärlauch-Faltenbrot
2h 30min
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1h 15min
Bärlauch-Spaghetti
30min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Kürbisspätzle (Österreich)
1h
Kürbis-Carbonara
40min