Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bergkäse, mild (z.B. Stilfser), in Stücken
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (1 cm)
- 2 ½ TL Salz
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 1 EL Öl
- 3 Eier (Kl. M)
- 160 g Milch
- 80 g Bärlauch, grob geschnitten
- 250 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2452 kJ / 586 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Schupfnudeln
1 godz. 20 min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1h 40min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Bärlauch-Hollandaise
15 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Risotto
35 Min
Bärlauchpaste
20 min
Bärlauch-Spaghetti
30 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2h 30min
Spinat-Käse-Spätzle
20 min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10 min
Kas-Press-Knödel
45min