Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und mehr zum Kochen
- 800 g mehlig kochende Kartoffeln, mit Schale, ggf. halbiert
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelteig
1h
Semmelknödel
50 min.
Spätzle
30min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min.
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min.
Gnocchi di patate
1h 30 min.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Maultaschen
2h 30min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Erdäpfel-Gnocchi
1hod. 50min
Nudelteig ohne Ei
1h 35min
Nockerl / Spätzle
20 min.