Urządzenia i Akcesoria
Milchrahmstrudel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Strudelteig
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten380 g
-
Ei1
-
Rapsöl60 g
-
Wasser lauwarm120 g
-
Essig1 TL
-
Salz½ TL
Füllung und Fertigstellung
-
Eier getrennt5
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker selbst gemacht2 EL
-
Salz1 Prise
-
Quark500 g
-
Schmand 24 % Fett300 g
-
geriebene Zitronenschale1 TL
-
Mehl25 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Rapsöl20 g
-
Sahne zum Übergießen100 - 150 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2024 kJ /
484 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Grießnockerl
30 min
Strudelgrundteig
45 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Kaiserschmarrn
35 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min