Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 60 g Rapsöl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 5 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 60 g Zucker
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 500 g Quark
- 300 g Schmand, 24 % Fett
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 25 g Mehl
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Rapsöl
- 100 - 150 g Sahne zum Übergießen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2024 kJ / 484 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießnockerl
30 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Topfenstrudel
2h 10 min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Kirschenmichel
1h
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1h 30 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40 min
Ofenschlupfer
1h 5 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h