Milchrahmstrudel

Milchrahmstrudel

3.3 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Strudelteig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    380 g
  • Ei
    1
  • Rapsöl
    60 g
  • Wasser lauwarm
    120 g
  • Essig
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    5
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
  • Zucker
    60 g
  • Vanillezucker selbst gemacht
    2 EL
  • Salz
    1 Prise
  • Quark
    500 g
  • Schmand 24 % Fett
    300 g
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Mehl
    25 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Rapsöl
    20 g
  • Sahne zum Übergießen
    100 - 150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 484 kcal / 2024 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...