
Urządzenia i Akcesoria
Wurstknöpfle (Bayern)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 Portionen
Składniki
-
Brötchen altbacken (3-4 Stück), in dünnen Scheiben (1 cm)180 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Petersilie ohne Stiele½ Bund
-
Mettwurst, geräuchert in Stücken150 g
-
Butter in Stücken40 g
-
Mehl oder Spätzle-Mehl200 g
-
Grieß, Hartweizen50 g
-
Wasser2000 g
-
Eier4
-
Salz1 TL
-
Muskat2 Prisen
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht4 geh. TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
302 kcal /
1267 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy