Wurstknöpfle (Bayern)

Wurstknöpfle (Bayern)

4.5 110 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Brötchen altbacken (3-4 Stück), in dünnen Scheiben (1 cm)
    180 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Mettwurst, geräuchert in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Mehl oder Spätzle-Mehl
    200 g
  • Grieß, Hartweizen
    50 g
  • Wasser
    2000 g
  • Eier
    4
  • Salz
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 geh. TL
    4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1267 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...