Kirschenmichel

Kirschenmichel

4.3 428 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Eier getrennt
    3
  • Zucker
    120 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Weichweizengrieß
    100 g
  • Mehl
    150 g
  • Backpulver
    3 TL
  • Milch
    330 g
  • Kirschen (680 g), abgetropft
    680 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1879 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...