Urządzenia i Akcesoria
Kirschenmichel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Eier getrennt3
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Weichweizengrieß100 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver3 TL
-
Milch330 g
-
Kirschen (680 g), abgetropft680 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1879 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Futtern wie bei Muttern
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 Std. 10 Min
Semmelschmarrn
1 Std.
Pflaumenmichel
1 Std.
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Quarkauflauf
1 Std. 10 Min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Ofenschlupfer
1 Std. 5 Min
Apfel-Quark-Auflauf
1 Std. 30 Min