Urządzenia i Akcesoria
Kirschenmichel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Eier getrennt3
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Weichweizengrieß100 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver3 TL
-
Milch330 g
-
Kirschen (680 g), abgetropft680 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1879 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Futtern wie bei Muttern
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenmichel
1 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Quarkauflauf
1 godz. 10 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min