Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Gewürz-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten1 EL
-
250 g WeizenkörnerDinkelkörner250 g
-
Brotgewürz1 TL
-
Anis1 TL
-
Mehl250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 TL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Kümmel ganz1 EL
-
Kartoffeln gegart, vom Vortag, in kleinen Stücken120 g
-
Wasser lauwarm300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
347 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 Std.
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min