Brennnesselfladen mit Schafkäse

Brennnesselfladen mit Schafkäse

4.6 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
2 Stück

Składniki

  • Dinkelkörner
    300 g
  • Wasser
    110 g
  • Weißwein, trocken
    250 g
  • Honig
    1 TL
  • frische Germ zerbröselt
    30 g
  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    300 g
  • Salz
    2 TL
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Brennnesselblätter in Streifen, etwas mehr zum Dekorieren
    50 g
  • Feta in grobe Stücke zerbröselt
    100 g
  • Schwarzkümmelsamen, ganz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 1694 kcal / 7090 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 205 g
Błonnik 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...