Urządzenia i Akcesoria
Brennnesselfladen mit Schafkäse
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
2 Stück
Składniki
-
Dinkelkörner300 g
-
Wasser110 g
-
Weißwein, trocken250 g
-
Honig1 TL
-
frische Germ zerbröselt30 g
-
Dinkelmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Salz2 TL
-
Olivenöl etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Brennnesselblätter in Streifen, etwas mehr zum Dekorieren50 g
-
Feta in grobe Stücke zerbröselt100 g
-
Schwarzkümmelsamen, ganz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
45 g
Kalorie
7090 kJ /
1694 kcal
Tłuszcz
67 g
Błonnik
26 g
Węglowodany
205 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauch-Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Radieschenblättersuppe
40 min
Bärlauch-Rub
2 godz. 10 min
Brennnesselbutter
1 godz. 20 min
Bärlauch-Röggelchen
48 godz.
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchsalz
27 godz. 25 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1 godz. 50 min
Bärlauchpaste
20 min
Veganes "Schmalz"
3 godz. 15 min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 godz. 30 min