Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Sesam
- 300 g Dinkel
- 130 g Roggen
- 70 g Gerste
- 1 Pck. Trockenhefe
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 1 Pck. Sauerteig-Extrakt (75 g)
- 420 g Wasser, lauwarm
- 10 g Meersalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 421 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Prötzeler Roggenbrot
1sa 20 dk
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min