Vollkorneck

Vollkorneck

4.2 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 godz.
45 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    150 g
  • Dinkelkorn
    150 g
  • Weizenkörner
    400 g
  • Wasser
    700 g
  • Backferment Spezial-Backferment (z.B. von Sekowa)
    1 ½ TL
  • Sonnenblumenkerne
    60 g
  • Salz
    3 gestr. TL
  • Weizenmehl
    50 g
  • Butter zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 2 g
Kalorie 248 kJ / 59 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...