Urządzenia i Akcesoria
Vollkorneck
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 godz.
45 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelkorn150 g
-
Weizenkörner400 g
-
Wasser700 g
-
Backferment Spezial-Backferment (z.B. von Sekowa)1 ½ TL
-
Sonnenblumenkerne60 g
-
Salz3 gestr. TL
-
Weizenmehl50 g
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
248 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 Std.
Landbrot Backhausart
2 Std.
Vollkorn-Brötchen
2 Std.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 Std.
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Dinkelkeimbrot
72 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Sesambrot
2 Std.
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Körnerbrötchen
2 Std. 50 Min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min