Vollkorneck
TM6 TM5

Vollkorneck

4.2 (24 oceny)

Składniki

  • 150 g Roggenkörner
  • 150 g Dinkelkorn
  • 400 g Weizenkörner
  • 700 g Wasser
  • 1 ½ TL Backferment, Spezial-Backferment (z.B. von Sekowa)
  • 60 g Sonnenblumenkerne
  • 3 gestr. TL Salz
  • 50 g Weizenmehl
  • Butter zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
248 kJ / 59 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy