Urządzenia i Akcesoria
Prötzeler Roggenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Scheiben
Składniki
-
Roggen150 g
-
Dinkel150 g
-
Weizenmehl Type 1050300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteig trocken2 TL
-
Zucker1 Prise
-
Brotgewürz2 TL
-
Salz2 TL
-
Apfelessig30 g
-
Wasser lauwarm350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
418 kJ /
45 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
4 Std.
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Sesambrot
2 Std.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Graubrot
2 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min