Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggen
- 150 g Dinkel
- 300 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 418 kJ / 45 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dunkles Landbrot
3h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Sesambrot
2 Std.
Dunkles Landbrot
4 Std.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Graubrot
2 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Roggenmischbrot
1h 15min