![Sauerkraut-Stangenbrot Sauerkraut-Stangenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE363E63-614B-4396-BD27-F11C44398C5E/Derivates/2CABF8D3-3CF4-4ACE-82A8-10A946B4D1CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Mehl
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 250 g Wasser
- ½ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 250 g Sauerkraut, abgetropft und ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3635 kJ / 868 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 180 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2 Std.
Rote Brötchen aus dem Varoma®
2h 10min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 Std. 30 Min
Apfel-Zwiebel-Brot
2hod. 20min
Eingemachte Kohlrabischalen
168 Std.
Soda Bread mit Feta
30 Min
Kerniger Brotaufstrich
5 Min
Tomatenbrot
2 Std.
Zwiebelbrot mit Koriander
2h 40min
Italienisches Maisbrot
1h 50min
Zwiebel-Roggen-Brot
4hod.
Käse-Zwiebel-Brote
1 Std. 20 Min