Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce

Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce

4.3 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Kerbel abgezupft
    3 Stängel
  • Butter weich
    2 EL
  • Mehl
    2 EL
  • Spitzkohl in Stücken
    300 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in Stücken
    750 g
  • Pflanzenöl
    2 EL
  • Rinderhackfleisch
    500 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Sahne
    250 g
  • Muskat
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 3114 kJ / 744 kcal
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...