Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.9 2.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
18 sztuk

Składniki

Ciasto
  • olej do natłuszczenia miski
  • 270 g mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
  • ¾ łyżki cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 510 g mąki pszennej
  • 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
Farsz
  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody wrzącej
  • 550 - 570 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • ziarna sezamu do posypania pasztecików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 176.6 kcal / 738.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 26.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 479.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...