Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
TM6 TM5

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

4.9 (2.1K ocen)

Składniki

Ciasto

  • olej, do natłuszczenia miski
  • 270 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
  • ¾ łyżki cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 510 g mąki pszennej
  • 60 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli

Farsz

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody, wrzącej
  • 550 - 570 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • ziarna sezamu, do posypania pasztecików

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
738.7 kJ / 176.6 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
26.1 g
Tłuszcz
6.1 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2 g
Sód
479.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy