Urządzenia i Akcesoria
Czebureki
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk
Składniki
Farsz:
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
500 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)500 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka tymianku, suszonego1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto:
-
300 g wody
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¾ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
1 żółtko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
15 g
Kalorie
1246.8 kJ /
297.8 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pielmieni
1 godz. 10 min