Czebureki

Czebureki

4.5 164 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk

Składniki

Farsz:
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 500 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
    500 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
    1 łyżka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto:
  • 300 g wody
  • 30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • 1 żółtko

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 297.8 kcal / 1246.8 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...