
Urządzenia i Akcesoria
Czebureki
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
10 sztuk
Składniki
Farsz:
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
500 g wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto:
-
300 g wody
-
30 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
¾ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
-
1 żółtko
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
297.8 kcal /
1246.8 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
1.3 g