Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz:
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego
-
500
g wołowiny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka)
lub 500 g baraniny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, częściowo zmrożonej (patrz wskazówka) - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1
łyżka majeranku, suszonego
lub 1 łyżka tymianku, suszonego - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto:
- 300 g wody
- 30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¾ łyżeczki cukru
- ¾ łyżeczki soli
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
- 1 żółtko
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1246.8 kJ / 297.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2 Std.
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Kibiny litewskie
25 min
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Ciasto wonton
50 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 Std. 40 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Pielmieni
1 godz. 10 min