Spinatsuppe mit Karotte und Orange

Spinatsuppe mit Karotte und Orange

4.1 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Dekorieren
    ¼ TL
  • Bio-Orange Schale dünn abgerieben, Fruchtfleisch ohne weiße Haut und entkernt, in Stücken
    1
  • rote Linsen
    25 g
  • Zwiebeln geviertelt
    40 g
  • Karotten in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Hühnerbrühe (oder Hühnersuppenwürfel in Wasser aufgelöst)
    700 g
  • Orangensaft
    50 g
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Blattspinat, frisch
    250 g
  • Schlagobers zum Beträufeln

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 820 kJ / 195 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...