Jabłkowe muffiny z boczkiem

Jabłkowe muffiny z boczkiem

2.9 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
  • 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 30 - 40 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 7 jajek
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 10 g octu jabłkowego
    10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 194 kcal / 810 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...