Urządzenia i Akcesoria
Jabłkowe muffiny z boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
-
60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
30 - 40 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
7 jajek
-
150 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
810 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Brazylijskie trufle z mango
3 godz. 45 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min