Jabłkowe muffiny z boczkiem
TM5 TM6

Jabłkowe muffiny z boczkiem

2.9 (19 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia formy
  • 12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
  • 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 50 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
  • 30 - 40 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 350 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 7 jajek
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 10 g octu jabłkowego
    lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
810 kJ / 194 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy