
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło ilość do natłuszczenia formy
- 12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
- 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
- 30 - 40 g cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 7 jajek
- 150 g jogurtu naturalnego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
10
g octu jabłkowego
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 194 kcal / 810 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Scones z camembertem
45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min