Torta salata di merluzzo e spinaci
TM5 TM6

Torta salata di merluzzo e spinaci

3.5 (8 ocen)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di burro freddo a pezzi
  • 50 g latte freddo

Ripieno

  • 50 g di Cheddar a pezzi
  • 300 - 350 g di filetti di merluzzo a pezzi
  • 1300 g di latte intero
  • 150 g di cipolla a fette sottili (2 mm)
  • 10 g di olio di oliva
  • 10 g di burro
  • 50 g di acqua
  • 300 g di foglie di spinaci freschi
  • 1 uovo

Terminare la preparazione

  • 2 uova
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2672 kJ / 639 kcal
Białko
29.8 g
Węglowodany
38.5 g
Tłuszcz
40.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy