![Torta salata di merluzzo e spinaci Torta salata di merluzzo e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/611580F5-99D8-4711-A4E5-5EF39C8E925F/Derivates/8C20E470-55AA-4031-9798-2355F4BCDBB6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 50 g latte freddo
Ripieno
- 50 g di Cheddar a pezzi
- 300 - 350 g di filetti di merluzzo a pezzi
- 1300 g di latte intero
- 150 g di cipolla a fette sottili (2 mm)
- 10 g di olio di oliva
- 10 g di burro
- 50 g di acqua
- 300 g di foglie di spinaci freschi
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2672 kJ / 639 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ai tre cioccolati
5h 20 min
Pollo al Varoma con verdure e salsa ai peperoni
1h
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 Min
Branzino con cavolo nero, fagioli e peperoni
30min
Pizza saporita con uova e spinaci
2h 30 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
1 Std. 10 Min
Rollè di tacchino e spinacini
1 Std. 20 Min
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
4h 30 min
Quiche di patate e cipolle
55 min
Frittata broccoli e prosciutto
35 Min
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min