Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 400 g Stachelbeeren, grün und rot gemischt
Baiser und Fertigstellung
- 5 Eiweiß
- 1 Prise Salz
- 200 g Zucker
- 40 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 112 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4sa 15 dk
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Tortenboden
45min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Himmelstorte
1h 40min