
Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Baiser
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Mehl300 g
-
Backpulver2 gestr. TL
-
Stachelbeeren grün und rot gemischt400 g
Baiser und Fertigstellung
-
Eiweiß5
-
Salz1 Prise
-
Zucker200 g
-
Mandeln, gehobelt40 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
389 kcal /
1629 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
112 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sommer- Früchte
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy