Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Baiser
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Mehl300 g
-
Backpulver2 gestr. TL
-
Stachelbeeren grün und rot gemischt400 g
Baiser und Fertigstellung
-
Eiweiß5
-
Salz1 Prise
-
Zucker200 g
-
Mandeln, gehobelt40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
112 mg
Białko
6 g
Kalorie
1629 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommer- Früchte
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Tortenboden
45 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.