Stachelbeer-Baiser

Stachelbeer-Baiser

4.6 578 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    2 gestr. TL
  • Stachelbeeren grün und rot gemischt
    400 g
Baiser und Fertigstellung
  • Eiweiß
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    200 g
  • Mandeln, gehobelt
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 389 kcal / 1629 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 112 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...