
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter weich, in Stücken
- 340 g Zucker
- 150 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 6 Eier getrennt
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 700 g Stachelbeeren aus den Glas, abgetropft, Saft aufgefangen
- 12 g Tortenguss, weiß
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 445 kcal / 1860 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Tortenboden
45 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 godz. 50 min