Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puddingcreme
- 400 g Milch
- 150 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 5 Eier, getrennt
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Quarkcreme
- 750 g Magerquark
- 2 Eier
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1 Std.
Eierschecke
7 Std.
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Sägespänekuchen
2h
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Soljanka
45min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15min
Mohnstollen
26 Std.
DDR - Soljanka
1 Std.