Urządzenia i Akcesoria
Eierschecke
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Puddingcreme
-
Milch400 g
-
Zucker150 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Eier getrennt5
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
Quarkcreme
-
Magerquark750 g
-
Eier2
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
1271 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 7/2017
34 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Eierschecke
7 godz.
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Senfeier
1 godz. 5 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Soljanka
45 min
DDR - Soljanka
1 godz.
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.
Selterskuchen
2 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 godz. 15 min