Urządzenia i Akcesoria
Eierschecke
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Puddingcreme
-
Milch400 g
-
Zucker150 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Eier getrennt5
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
Quarkcreme
-
Magerquark750 g
-
Eier2
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
1271 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 7/2017
34 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Böhmische Knödel
1 Std. 30 Min
Eierschecke
7 Std.
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
DDR - Soljanka
1 Std.
Soljanka
45 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min