Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
-
900
g Heidelbeeren, frisch
lub 900 g Heidelbeeren, TK - 100 g Apfelsaft
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 Min
Waldfrucht-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Brombeer-Vanille-Konfitüre
20 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 Min
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30 Min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Mango-Himbeer-Konfitüre
20 min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 Min