Fond de légumes

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
650 g

Składniki

  • 50 g de parmesan (opcjonalnie) en morceaux (3 cm)
  • 200 g de céleri en morceaux
  • 250 g de carottes en morceaux
  • 100 g d'oignon en morceaux
  • 100 g de tomate en morceaux
  • 150 g de courgette en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de champignons frais
  • 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
  • 6 brins de fines herbes fraîches (basilic, sauge ou romarin par ex.), les feuilles seulement
  • 4 brins de persil frais
  • 120 g de gros sel
  • 30 g de vin blanc sec
    30 g d'eau
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 7215.2 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 299.9 kJ / 71.7 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...