Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuits au pain d'épices
- 380 g de farine de blé, et plus pour travailler la pâte
- 1 ½ c. à soupe de gingembre moulu
- 1 c. à café de mélange d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 100 g de sucre brun
- 150 g de sirop de sucre roux
- 150 g de beurre
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'oeuf
Glaçage royal
- 240 g de sucre
- ½ c. à café de jus de citron
- 1 blanc d'oeuf
- 1 c. à café d'eau, chaude (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 98.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits Brownie
1 Std. 35 Min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 godz.
Cookies tout chocolat
30 min
Meringues fantômes
12h 25min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5 Std. 50 Min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1 godz. 45 min
Biscuits aux amandes
1h
Barres céréales tendres
1h
Pâte brisée sucrée
1h 50 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Cookies aux pépites de chocolat sans lactose et sans œuf
20 min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min