Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuits au pain d'épices
- 380 g de farine de blé, et plus pour travailler la pâte
- 1 ½ c. à soupe de gingembre moulu
- 1 c. à café de mélange d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 100 g de sucre brun
- 150 g de sirop de sucre roux
- 150 g de beurre
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'oeuf
Glaçage royal
- 240 g de sucre
- ½ c. à café de jus de citron
- 1 blanc d'oeuf
- 1 c. à café d'eau, chaude (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 98.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules de neige au chocolat
1u.
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Biscuits d'amour aux fraises
1h 10min
Biscuits aux amandes
1u.
Biscuits au chocolat et à l'orange sans gluten (métrique)
2u.
Meringues fantômes
12h 25min
Biscuits d'avoine sur bâtonnets
1h 30 min
Biscuits croquants
1h 30 min
Tranches de saumon fumé
2sa 40 dk
Soupe onctueuse végétarienne
45 min
Gâteau marbré
2h 10min
Brownies
50min