Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g weiße Bohnen, klein, getrocknet
- 150 g Dinkelkörner
- 300 g Wasser und Wasser zum Einweichen
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 80 g Möhren, in Würfeln (2 cm)
- 120 g Porree, in Ringen (1 cm)
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 EL Olivenöl
- 2 Sojawürstchen, in Scheiben (1 cm)
- 3 - 4 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 311 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40 Min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40 Min
Kohlsuppe mit Tofu
1 Std. 45 Min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 Min
Tofu-Kartoffel-Topf
3 Std.
Bohnen-Weizen-Eintopf
45 Min
Mittelmeergemüse mit Couscous
1 Std.
Paella mit Bohnen
1 Std.
Süss-saures Veggi-Ragout
50 Min
Kichererbsenletscho mit Schnittlauchrahm
35 Min
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Gemüsegulasch
1 Std.