Sauerkrautsuppe

Sauerkrautsuppe

4.5 594 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    100 g
  • Butter
    20 g
  • Wasser
    1000 g
  • Hühnerbrühe
    2 Würfel
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln gewürfelt
    450 g
  • Sauerkraut (tafelfertig), ausgedrückt
    300 g
  • Salz
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 726 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...