Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 20 g Butter
- 1000 g Wasser
-
2
Würfel Hühnerbrühe
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 450 g Kartoffeln, gewürfelt
- 300 g Sauerkraut (tafelfertig), ausgedrückt
- 1 TL Salz
- 1 TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Kohlsuppe
45min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Dänische Erbsensuppe
1h
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Sauerkrautsuppe
1h
Bunte Bohnensuppe
50min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1h
Spargeleintopf
45min
Wirsingsuppe
35min