Radieschensuppe

Radieschensuppe

3.3 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Radieschen halbiert, davon 4 Stück in Scheiben (ca. 3 mm) beiseitelegen
    800 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    3
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    500 g
  • Mehl
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zitronenschale
    1 TL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 885 kJ / 211 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...