Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weißkohl, in Stücken
- 30 g Öl, neutral
- 2 Zwiebeln, geachtelt (ca. 100 g)
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 125 g Speckwürfel, mager
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Sahne
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 TL Senf
- 1 TL Zitronensaft
- 2 Spritzer Worcester-Sauce
- ½ Bund Schnittlauch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Eintopf
40 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Schmorgurken
30 Min
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2h
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 min