Tortelli di faraona e Parmigiano reggiano con nocciole tostate

Tortelli di faraona e Parmigiano reggiano con nocciole tostate

4.8 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 8 godz.
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 70 g di carota a pezzi
  • 20 g di sedano a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di petto di faraona a pezzi, disossata e senza pelle
  • 60 g di vino rosso
  • 1 foglia di alloro fresca
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 pizzico di timo secco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
  • 500 g di farina tipo 00
  • 5 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 40 g di nocciole tostate
  • 50 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 457.9 kcal / 1915.8 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 0.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...