Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet de marisco
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 ramita de perejil fresco
- 50 g de zanahoria en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de langostinos crudos sin pelar
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 50 g de tomate maduro
- 700 g de agua
Bacalao
- 4 lomos de bacalao desalado (aprox. 175 g c/u)
- 80 g de harina
- 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2301 kJ / 551 kcal
- Białko
- 47.05 g
- Węglowodany
- 17.65 g
- Tłuszcz
- 32.42 g
- Błonnik
- 1.64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Calamares encebollados
1j
Almejas a la marinera
30 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1h 10 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Bacalao con chirlas
45 Min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 Min
Bacalao Club Ranero
1j
Rape en salsa americana
1j