Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 35 g de pimiento verde
- 50 g de cebolla
- 35 g de tomate triturado en conserva
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de pulpa de pimiento choricero
- 300 g de patata en trozos (3 x 3 cm)
- 150 g de agua
- 1 pellizco de sal
-
100 - 120
g de bonito fresco en tacos (3 x 3 cm)
lub 100 - 120 g de atún fresco en tacos (3 x 3 cm) - perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1111 kJ / 266 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Marmitako de caballa
50 Min
Bonito a la riojana
50 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Porrusalda con calabaza
50 Min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Fabes con almejas
30 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10 min
Marmitako
40 min