Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 35 g de pimiento verde
- 50 g de cebolla
- 35 g de tomate triturado en conserva
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de pulpa de pimiento choricero
- 300 g de patata en trozos (3 x 3 cm)
- 150 g de agua
- 1 pellizco de sal
-
100 - 120
g de bonito fresco en tacos (3 x 3 cm)
lub 100 - 120 g de atún fresco en tacos (3 x 3 cm) - perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1111 kJ / 266 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 Min
Porrusalda con bacalao
40min
Fabes con almejas
30 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bonito a la riojana
50 Min
Marmitako de caballa
50 Min
Marmitako
40min
Marmitako de pulpo
40min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min