Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Valtellina Casera, a pezzi
- 50 g di formaggio Castelmagno, a pezzi
- 50 g di formaggio Bitto, a pezzi
- 50 g di formaggio Asiago, a pezzi
- 250 g di latte intero
- 50 g di burro, a pezzi + q.b.
- 50 g di farina + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 4 tuorli d'uovo
- 4 albumi
- 2 bulbi di finocchio
- 1 arancia, preferibilmente biologica, gli spicchi
- mandorle a lamelle q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 707.1 kJ / 169 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Zabaione
15 min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Soufflé al formaggio
55 min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Flan di funghi porcini
1h
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10 min.
Bignè al formaggio
1sa 5 dk
Fonduta svizzera
20 min
Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
3h 30min
Fonduta
8 Std. 20 Min