Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 160 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 170 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g d'abricots frais, coupés en quatre
Le sirop (facultatif)
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1330.4 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 16.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55 min
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Gâteau à l'orange
1h
Minicakes pêche-abricot
35 min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5 min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1h 10 min
Gâteau aux pêches
55 min
Cuajada aux abricots
50 min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1h 20 min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 min
Cake aux pommes
1h