
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 160 g de farine de blé et un peu pour le moule
- 150 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 170 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g d'abricots frais coupés en quatre
Le sirop (facultatif)
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 318.1 kcal / 1330.4 kJ
- Białko
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 16.9 mg