Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à strudel
- 370 g de farine blanche
- 1 oeuf
- 70 g d'huile de tournesol
- 120 g d'eau
- 1 c. à café de vinaigre de vin blanc
- ½ c. à café de sel
Garniture aux pommes
- 100 g de noisettes
- 130 g de beurre
- 80 g de chapelure
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 100 g de sucre
-
1
c. à soupe de sucre vanillé, fait maison
lub 1 ½ c. à café d'extrait naturel de vanille - 20 g de jus de citron
- 20 g de rhum (opcjonalnie)
- 750 g de pommes épluchées
- 80 g de raisins
Montage du strudel
- de la farine blanche pour le saupoudrage
- du sucre glace pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Cheesecake (sans cuisson)
5 Std. 30 Min
Meringues fantômes
12hod. 25min
Goulash de boeuf et boulettes de pain
1 godz. 30 min
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Biscuits aux canneberges et à la betterave rouge
2h 40min
Soupe mystère
45min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Sauce hollandaise
25min
Gâteau de Noël aux fruits
2 godz. 20 min
Salade de carottes et crackers au sésame
1 godz.
Pâte de base pour pain
24h 5min