
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gâteau
- 80 g de mélange de fruits secs et à coque en petits morceaux
- 40 g de raisins
- 40 g de groseilles séchées
-
80
g de rhum
lub 80 g de brandy - ½ citron le fin zeste uniquement
- 80 g de beurre
- 70 g de sucre en poudre
- 90 g de lait entier
- 60 g d'eau
- 1 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
- 1 jaune d'oeuf de taille moyenne (53-63 g)
-
30
g de levure fraîche émiettée
lub 1 c. à soupe de levure déshydratée - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 550 g de farine de blé et plus pour parsemer et enrober les fruits
- 20 g d'amandes éffilées
Glaçage
- 180 g de sucre
- 20 - 40 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 387 kcal / 1625 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Błonnik
- 2.8 g