Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lenticchie e zampone
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 500 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
- 1 foglia di alloro fresca, lavata ed asciugata
- 1 zampone precotto con l'involucro
Pasta fillo
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 50 g di burro fuso
- 20 - 30 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini quiche con anatra confit
5 Std.
Pastella per fritti
1 Std.
Agnello cacio e uova
1 Std.
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Semifreddo alla crema al Whisky
5h 30 min
Pappardelle al ragù di agnello
1 Std.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5min
Torta Diplomatica
3 Std.
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min