![Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DEA79D5-4F40-47CD-BF7C-1F1619FFEE43/Derivates/5BAF8519-9ED6-4E9F-95EA-94F6C30FAA2C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lenticchie e zampone
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 4 pomodori ciliegino a metà
- 500 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
- 1 foglia di alloro fresca, lavata ed asciugata
- 1 zampone precotto con l'involucro
Pasta fillo
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 50 g di burro fuso
- 20 - 30 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stelle di polenta con spinaci filanti
1 Std. 50 Min
Pastella per fritti
1 godz.
Crêpes agli asparagi e salmone
2h 30min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 Min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 Std. 30 Min
Shao mai di gamberi al vapore
1 godz. 15 min
Profiterole bianco
3h 15min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 godz. 5 min
Cosce di pollo piccanti
1 Std. 50 Min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
30 min
Torta panna, fragole e lamponi
2 godz. 5 min