Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone

Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Lenticchie e zampone
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
  • 70 g di carota pelata e a pezzi (2 cm)
  • 4 pomodori ciliegino a metà
  • 500 g di brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
  • 1 foglia di alloro fresca lavata ed asciugata
  • 1 zampone precotto con l'involucro
Pasta fillo
  • 250 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 100 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
  • 50 g di burro fuso
  • 20 - 30 g di fecola di patate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 496 kcal / 2075 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...