Vinaigrette césar végane

Vinaigrette césar végane

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de pois chiches en boîte égouttés
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • ¾ c. à café de poivre moulu
  • 150 g de noix de cajou
  • 180 g d'eau et de l'eau chaude pour tremper
  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 15 g de câpres, marinées
  • 10 g de sauce Worcestershire végétalien
  • 2 c. à café de moutarde de Dijon
  • 2 c. à café de jus de citron vert
  • 400 g de laitue Romaine
  • 280 g de tomates cerises coupées en deux
  • 2 avocats en tranches
  • de la baguette pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486.6 kcal / 2035.9 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 1062.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...