Urządzenia i Akcesoria
Far Breton
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 Stücke
Składniki
-
Dörrobst, gemischt (Zwetschken, Marillen, Äpfel)250 g
-
Rum (opcjonalnie)50 g
-
Wasser350 g
-
Butter zum Einfetten
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zucker120 g
-
Weizenmehl, universal125 g
-
Milch500 g
-
Eier (Größe M)4
-
Salz1 Msp.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1300 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zu Gast in Frankreich
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Amarettini
1 godz. 30 min
Scones
40 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24 godz.
Fenchelsalat mit rosa Pfeffer
10 min
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
2 godz. 20 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Spargel-Quiche
1 godz. 10 min
Speck-Apfel-Quiche
2 godz.
Apfeltarte (upside down)
1 godz. 10 min
Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei
55 min
Crêpes Suzette
50 min
Mini Panettone mit Manner Orangen Herzen
4 godz. 25 min