Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dörrobst, gemischt (Zwetschken, Marillen, Äpfel)
- 50 g Rum (opcjonalnie)
- 350 g Wasser
- Butter, zum Einfetten
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Zucker
- 125 g Weizenmehl, universal
- 500 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 1 Msp. Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1300 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittierte Labskaus-Nocken
1h 30 min.
Brioche
9 godz. 30 min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 godz.
Ölkarotten "Orient"
2h 40min
Schokoladen Fudge mit Pistazien
2h 20min
"Cullen Skink" - Fischsuppe
45 min.
Gsiberger Leberpastete
3h 30 min.
4-Käse-Quiche
45 min.
Hähnchen-Eintopf mit Rotwein und Pilzen
45 min.
Buns gefüllt mit Schweinefleisch (Nikuman)
2h
Caramel-Macarons
1hod. 50min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45 min.