Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

4.6 183 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Spalten, oder Scheiben (1 cm)
    250 - 300 g
  • Speckwürfel (5-7 mm)
    130 g
  • Rindfleisch, ohne Knochen von Schulter oder Schale
    1000 g
  • Karotten
    400 g
  • Öl
    40 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Tomatenmark
    40 g
  • Burgunder Rotwein
    150 g
  • Wasser und 2 EL für die Stärke
    150 g
  • Salz
    1 ¼ - 1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ - ¾ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymian, getrocknet
    1 - 1 ½ TL
  • frische Champignons
    200 g
  • Speisestärke
    2 TL
  • Perlzwiebeln, eingelegt abgetropft
    100 g
  • Petersilie, frisch
    ½ - 1 Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 2103 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...