Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g Zwiebeln, in Spalten, oder Scheiben (1 cm)
- 130 g Speckwürfel (5-7 mm)
- 1000 g Rindfleisch, ohne Knochen, von Schulter oder Schale
- 400 g Karotten
- 40 g Öl
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Tomatenmark
- 150 g Burgunder Rotwein
- 150 g Wasser und 2 EL für die Stärke
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 - 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 200 g frische Champignons
- 2 TL Speisestärke
- 100 g Perlzwiebeln, eingelegt, abgetropft
- ½ - 1 Bund Petersilie, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2103 kJ / 502 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3 godz. 40 min
Coq au vin
3h
Boeuf Bourguignon
3 godz. 30 min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1h 40 min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Boef Stroganoff
50 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 Std. 5 Min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 godz. 45 min