Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäse, weich (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch, klein, abgezupft
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- etwas Salz
- etwas Pfeffer, gemahlen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 150 mg
Alternatywne przepisy
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35min
Kastanientarte
1h 30 min.
Risotto mit Wildbrokkoli
40 min.
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min.
Heidelbeer-Balsamico-Dressing
5 Min
Scallops & Pea Puree
20 min.
Limetten-Karfiol-Curry mit Bohnen
50 min.
Erdbeer-Caprese mit Pistazienpesto
30min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min.
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min