Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäse, weich (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch, klein, abgezupft
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- etwas Salz
- etwas Pfeffer, gemahlen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffelsuppe mit Sternanis
40 Min
Risotto mit Wildbrokkoli
40 Min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Quiche mit Apfel und Ziegenkäse
1 godz. 25 min
Bellinimark
1h 45min
Fenchel-Spargel-Salat mit weichem Camembert
30 Min
Kirsch-Gazpacho mit Minze
15min
Marillen Curd-Tartelettes
1h 30min
Marillen-Curd
35 Min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Zitronenrisotto
30 Min