Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de agua
- 25 g de salsa de soja
- 30 g de salsa de ostras
- 1 cucharadita de extracto de buey (p. ej. Bovril®)
- 1 cucharadita de maicena
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de raíz de jengibre fresca de aprox. 2 cm
- 15 g de azúcar moreno
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 30 g de aceite
- 50 g de zanahoria en rodajas finas
- 80 g de cebolleta en rodajas
- 150 g de pimiento rojo y verde en tiras
- 300 g de filetes de ternera finos cortados en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 32.87 g
- Węglowodany
- 14.83 g
- Tłuszcz
- 24.65 g
- Błonnik
- 2.94 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo agridulce
45 min
Costillas de cerdo fritas con salsa agridulce - China
1h
Ternera al chilindrón con cuscús
45 min
Ternera teriyaki con arroz
1h 40min
Alitas de pollo con salsa de soja, miel y limón
1 godz. 10 min
Alitas de pollo estilo cajún
50 min
Ternera con pimientos en salsa picante
40 min
Costillas de cerdo con salsa barbacoa
35 min
Tallarines con ternera y gambas
30 min
Langostinos con salsa de ostras
1h
Cerdo thai con arroz y tirabeques
40 min
Bao buns de secreto ibérico
2h 30min