Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de cabrales
- 60 g de sidra
- 130 g de queso cabrales
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Patatas al vapor
- 500 g de agua
- 1200 - 1500 g de patatas peladas y en trozos medianos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1076 kJ / 258 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Huevos gratinados rellenos de jamón
20 min
Solomillo de ternera al queso Picón Bejes-Tresviso
20 min
Champiñones empanados con salsa de cabrales
30min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1h
Lacón con cachelos
30min
Salsa de queso de cabra
5min
Salsa de queso cheddar
10 min
Salsa de queso azul
10 min
Patatas bravas en tempura
1h 10min
Patatas "de luxe"
30min
Patatas fritas con beicon y queso (bacon cheese fries) y salsa ranchera
30min
Salsa brava
10 min