Wersje kompatybilne
Potaje de garbanzos, manitas de cerdo y berza
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- 100 g de vino blanco para cocinar (p.e. El Guiso®)
- 1 pellizco de tomillo seco
- 1 pellizco de comino molido
- 1 pastilla de caldo de carne
- 800 g de manitas de cerdo en salsa, (p. ej. Polgri®)
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 100 g de agua
- 800 g de berza de hoja lisa en conserva escurrida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1767 kJ / 423 kcal
- Białko
- 25.83 g
- Węglowodany
- 20.84 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 11.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de ternera con alcachofas para dos
55min
Guiso de patatas y alcachofas con cordero
45min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Potaje de repollo con restos del cocido
40min
Cocido montañés
14sa 20 dk
Lentejas con kale
30min
Potaje de judías con borrajas
30min
Estofado de cordero y garbanzos (Abgusht) - Irán
1h 20 min
Estofado de ventresca de bonito
40min
Estofado de aguja de ternera con alcachofas
1h
Conejo al ajillo con setas
40min
Arroz con conejo
1h 15 min