Orientalischer Lammeintopf mit Trockenobst

Orientalischer Lammeintopf mit Trockenobst

4.6 121 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln halbiert, in Ringen
    100 g
  • Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen in Stücken (4 cm)
    600 g
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    100 g
  • Pflaumen, getrocknet, entsteint
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Kurkuma
    2 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    2 TL
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    200 g
  • grüne Bohnen, TK halbiert
    200 g
  • Kichererbsen (400 g)
    1 Dose
  • Minze abgezupft
    3 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 195.3 mg
Białko 26 g
Kalorie 2190 kJ / 523 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...