Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 600 g Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen, in Stücken (4 cm)
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Pflaumen, getrocknet, entsteint
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 TL Kurkuma
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 200 g Wasser
- 200 g grüne Bohnen, TK, halbiert
- 1 Dose Kichererbsen (400 g)
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2190 kJ / 523 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 195.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16u. 50min
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Lamm Keema mit Erbsen
1h
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Kalbfleisch-Stifado
5h 35 min
Slow Cooking Beef Madras
3h