Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa holandesa
- 100 g de mantequilla en trozos
- 20 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 yemas de huevo (sin nada de clara)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Huevos escalfados
- 6 huevos a temperatura ambiente
- 1500 g de agua
- 50 g de vinagre
- 1 chorrito de aceite de oliva (para engrasar el cestillo)
Montaje del plato
-
6
lonchas de beicon
lub 6 lonchas de jamón serrano - 6 rebanadas de pan tostado
- 1 trufa negra fresca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 12.85 g
- Węglowodany
- 9.81 g
- Tłuszcz
- 25.82 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos de langostinos al pastor
30 min
Salsa de cacahuate
10 Min
Salsa holandesa
15 Min
Tacos de pato con mole de mango
1h 20 min
Huevos poché con beicon y piquillos
35 Min
Huevos poché con salsa de salmón ahumado y aguacate
30 min
French toast (Kramer contra Kramer)
5h
Chuletón a la brasa con salsa de oporto y pimientos con provoleta
1 godz. 10 min
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 min
Salsa bearnesa
15 Min
Huevos benedict con aguacate y holandesa de azafrán
1 Std.
Pesto
10 Min