
Urządzenia i Akcesoria
Kimchi
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 120 godz.
1 Gesamtrezept
Składniki
-
Chinakohl (ca. 700 g), längs halbiert, in Stücken (5 cm lang)1
-
Salz4 EL
-
Wasser zum Einweichen
-
Japanischer Rettich (Daikon) in Streifen (4 cm x 3 mm)200 g
-
Frühlingszwiebeln (ca. 100 g), in Streifen (4 cm x 3 mm)6
-
Knoblauchzehen6
-
Zucker2 TL
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Garnelenpaste2 EL
-
Gochujang (koreanische Chilipaste) nach Geschmack3 - 4 EL
Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept
Kalorie
476 kcal /
2006 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Koreanische Küche
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy