Urządzenia i Akcesoria
Kimchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 144 godz.
3 Gläser
Składniki
Chinakohl
-
Wasser, heiß1000 g
-
Chinakohl (1 Kopf), in Stücken1000 g
-
Meersalz zum Einsalzen45 g
Marinade
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Möhre in Stücken80 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
rote Paprika in Stücken80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Rettich, frisch in Stücken50 g
-
Chiliflocken, getrocknet2 TL
-
Wasser100 g
-
Reismehl30 g
-
Garnelen, geschält, gegart60 g
-
Fischsauce2 EL
-
Austernsauce1 EL
-
Bonito-Flocken3 EL
-
Paprika edelsüß4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
5473 mg
Białko
28 g
Kalorie
1288 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
17.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Napa Kimchi
15h
Koreanischer Gurkensalat
25min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40min
Vietnamesischer Nudelsalat
40min
Kimchi
120h
Ungarische Pilzsuppe
30min
Vegane Austernpilzsuppe
40min
Koreanische Ramen mit Tofu
1h
Tom-Yum-Tofu-Suppe
40min
Pho-Suppe mit Hähnchen
2h 15min
Asiatische Hühnersuppe
1h
Miso-Udon-Suppe
8h 30min